GZ-psycholoog Marianne van der Slikke

Mijn naam is Marianne van der Slikke.

Op mijn 41e besloot ik te starten met mijn eerste beroepsopleiding die ik in 1995 voltooide aan de Rijksuniversiteit Leiden (RUL) in de Klinische en Gezondheidspsychologie. Al ver voor ik deze studie begon was ik geïnteresseerd in de menselijke geest en antwoorden op vragen als: welke denkprocessen leiden ons naar gevoelens en gedrag en hoe kunnen we gezond (leren) omgaan met deze combinatie van denken, voelen en gedragen? De vraagstelling van mijn scriptie luidde niet voor niets: “Wat is de relatie tussen klachtenniveau en coping in het algemeen en klachtenniveau en depressieve coping in het bijzonder?".

Tijdens mijn studie koos ik er al voor om mijn cliënten zelfstandig gevestigd hulp op maat te bieden binnen de basis GGZ. Empathisch samenwerken en het al doende ontwikkelen van een vertrouwensband zijn de voorwaarden voor het helingsproces. Humor is onmisbaar tijdens de gesprekken!

In 2007 ben ik geregistreerd als GZ-psycholoog. De landelijke vereniging voor vrijgevestigd psychologen & psychotherapeuten (LVVP) waarvan ik lid ben, bewaakt mijn professionele kwaliteit!