GZ-psycholoog Lotte Sonneveld

Mijn naam is Lotte Sonneveld.

Vanuit de interesse in waarom mensen doen wat ze doen en hoe ze zijn geworden wie ze zijn, ben ik in 2003 begonnen met de opleiding psychologie aan de Universiteit van Leiden. Ik heb de studie en het studentenleven ernaast met veel plezier doorlopen. In 2009 ben ik afgestudeerd op de Master Kinder- en Jeugdpsychologie. Bij het zoeken naar werk kwam ik uiteindelijk in de volwassenenpsychologie terecht ben daarin verder gegaan. In mijn eerste baan bij een landelijke GGZ-instelling, vestiging Rotterdam, heb ik veel gewerkt met behandelprotocollen, gebaseerd op cognitieve gedragstherapie. Deze kennis over stoornis- en klachtspecifieke interventies kan ik nog steeds goed gebruiken in de dagelijkse praktijk.

In 2015 ben ik gaan werken in de Basis GGZ bij een GGZ-instelling in de regio Rijnmond. Vanuit een behoefte naar meer eigen regie ben ik sinds eind 2018 als zelfstandige gaan werken bij van der Slikke Psychologen.

Naast cognitieve gedragstherapie heb ik mijn kennis en vaardigheden in de loop der jaren verder uitgebreid met de cursus EMDR voor traumabehandeling, basiscursus schematherapie, een cursus interpersoonlijke psychotherapie voor depressie en de cursus kortdurende oplossingsgerichte therapie.

Met dit alles in mijn rugzak en de ervaring die ik heb opgedaan door al die mensen die ik de afgelopen jaren heb mogen behandelen, heet ik u graag welkom in mijn behandelkamer om een stukje met u mee te lopen, u te helpen om bij uzelf naar binnen te kijken, oplossingen te zoeken, harten te luchten, inzichten op te doen, om vervolgens zelf uw pad weer te kunnen vervolgen.

Ik ben sinds 2013 geregistreerd Gezondheidszorgpsycholoog in het BIG-register (nummer 29917603225) en lid van de landelijke vereniging van vrijgevestigde psychologen & psychotherapeuten.