GZ-psycholoog Jürgen Nelstein

Mijn naam is Jurgen Nelstein

Ik ben sinds 2012 Gezondheidszorg Psycholoog.
In 2003 ben ik met de opleiding Psychologie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam begonnen. Ik koos voor deze opleiding omdat ik iets wilde betekenen voor anderen. Natuurlijk kan je een ander op verschillende manieren helpen maar de Psychologie  fascineerde mij, en dat doet het nog steeds.

Tijdens mijn Masterjaar heb ik stage gelopen bij Van der Slikke Psychologen. Die periode was voor mij de kers op de taart wat de opleidingsperiode betrof. De manier hoe Marianne haar cliënten behandelden, zorgde voor een goede integratie tussen het theoretisch deel vanuit de opleiding en hoe dit toegepast kon worden in de praktijk. Na afronding van mijn opleiding ben ik 2009 begonnen als psycholoog. Ik heb enkele jaren behandeld binnen zowel de Generalistische Basis (eerstelijn) & Specialistische (tweedelijn) geestelijke gezondheidszorg.

In 2014 heb ik de praktijk Nelstein Psychologen opgericht en ben ik een samenwerkingsverband aangegaan met Van der Slikke Psychologen. Nelstein Psychologen/Van der Slikke Psychologen is een goed lopende praktijk in Spijkenisse waaraan in de loop der jaren zich nog 5 GZ-psychologen hebben aangesloten.

Naast de GZ-opleiding heb ik ook de basis opleiding tot cognitief gedragstherapeut via de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën (VGCt) afgerond (*geen lid van de vereniging). Ik behandel volgens de meest recente evidence based protocollaire behandelingen en stel voor iedere cliënt een behandelplan op maat op. Tevens heb ik ervaring met partner-relatietherapie,  traumatherapie en EMDR.