Corona voorschriften

Beste bezoeker van onze Praktijk,

Momenteel werken wij met zowel face-to-face afspraken als beeldbellen. Wel willen we u vragen om op het moment dat u een afspraak op de praktijk heeft, een aantal maatregelen in acht te blijven nemen.

1. Uiteraard blijft gelden dat indien u verkoudheidsverschijnselen heeft, u thuis blijft. Dat geldt ook voor uw behandelaar. In beide gevallen kan de behandeling vervangen worden door (beeld)bellen.

2. Wij proberen het aantal mensen in de wachtkamer te beperken. Mocht u vroegtijdig aanwezig zijn dan verzoeken wij u – zo mogelijk –  in uw auto of buiten te wachten tot het afgesproken tijdstip voor uw gesprek.

3. Als u binnen bent is er een mogelijkheid om uw handen te voorzien van desinfecterende gel. In de wachtkamer liggen voorlopig geen tijdschriften of boeken.

4. Wij adviseren u om de stoelen in de wachtkamer voor gebruik te desinfecteren.

5. In principe kunt u geen gebruik maken van de toiletten. Mocht u toch gebruik maken van een toilet dan verzoeken wij u deze na gebruik te desinfecteren en dit dringend aan uw behandelaar te melden.

6. Uit veiligheidsoverwegingen kunnen we u voorlopig niet voorzien van een kopje koffie of thee. Neemt u gerust iets te drinken voor uzelf mee.

 

Een warme groet,

 

Van der Slikke psychologen

 

Beste cliënten en bezoekers van deze website,

Een riem onder uw   daar willen we in dit bericht mee beginnen!

Het is voor u en ons een lastige en onzekere tijd. Pijnlijke gebeurtenissen vlakbij en ver weg in de wereld raken ons en we hebben daar geen invloed op. We kunnen er zeker wel zo goed mogelijk mee omgaan door op een gezonde manier tegen die gebeurtenissen aan te kijken. Wij, collega’s onder elkaar, helpen elkaar en wij willen dit voor u die zich voor behandeling aanmelden ook blijven doen. U verkeert immers momenteel in een extra moeilijke omstandigheid!

Er wordt van ons allemaal gevraagd ons in ieder geval de komende weken stevig bewust te zijn van het gevaar dat het coronavirus zich onbeteugeld verspreiden kan. Het RIVM heeft ons op de hoogte van de maatregelen die een te snelle verspreiding te voorkomen.

Wij houden ons samen met u natuurlijk aan deze voorschriften en hebben naarstig gezocht naar manieren waarop wij u wél kunnen blijven helpen zonder samen in een spreekkamer te zijn. Indien door de voorschriften face-to-face gesprekken niet mogelijk zijn hebben wij gelukkig de mogelijkheid de gesprekken met u te starten en voort te zetten door middel van Videoconsult via een beveiligde app (bijvoorbeeld Signal) of service óf door middel van telefoongesprekken.

U kunt zich natuurlijk aanmelden: via de site of via de telefoon (0181-690075) waar u uw bericht kunt achterlaten op het antwoordapparaat. U zult zo snel mogelijk worden teruggebeld en dan kunnen uw eventuele vragen beantwoord worden.

U die al onder behandeling zijn, kunnen hun vragen stellen aan uw eigen behandelaar.

Wij zullen er binnen de huidige mogelijkheden voor u zijn en blijven en wensen u de komende tijd sterkte. Onderstaand sturen wij u de hartverwarmende en kalmerende visie van een van onze Italiaanse collega’s.

Ondersteunende groet, namens Van der Slikke Psychologen,

 

Marianne van der Slikke

Ton van der Slikke

Jurgen Nelstein

Chandra Springford

Annemarieke van der Pols

Atika Çakir

Angela Beer

 

“THE SURVIVAL OF THE KINDEST

Als een mens een keer griep doormaakt kan dat een schok zijn voor het immuunsysteem. Sommige schokken zijn misschien te groot, maar de meeste maken ons sterk en creëren een gezonde afweer. Nu lijkt het of de wereld de griep heeft. De wereld hoest, heeft een pauze nodig en werkt aan zijn eigen immuunsysteem.

Juist nu het klimaat dringend aandacht vraagt, moeten we massaal thuisblijven. De luchtkwaliteit krijgt hier en daar een adempauze en knapt op. We kunnen nadenken over of we vaker thuis kunnen werken en de natuur een beetje sparen.

ALLES IS MET ALLES VERBONDEN

We denken soms zo in landsgrenzen, geloofsgrenzen, hokjes en soorten, goed en kwaad, maar deze griepgolf doet daar niet aan mee. In de natuur bestaan deze grenzen namelijk niet. Alles is met alles verbonden. We zijn één grote familie. We kunnen allemaal geraakt worden en we hebben saamhorigheid en solidariteit nodig als onze weerstand beproeft wordt.

We zijn zo’n enorme consumptieve wereld geworden, maar deze griepgolf vraagt ons om even te stoppen, de boodschappentas thuis laten, zelf thuis blijven, even niet van hot naar her reizen. Even ZIJN in plaats van doen. De voorraden die we hebben aanspreken en al het rennen en vliegen en consumeren even laten kalmeren. We leven in een 24 uurs maatschappij, nu is het een aantal weken of maanden tijd om tot stilstand te komen. We hebben weer lege dagen op de kalender, we kunnen thuis zijn met onszelf. We voelen weer hoe het is om dagen gewoon samen een gezin te zijn. Met elkaar de tijd beleven.

HET WONDER ONTDEKKEN

Veel van onze relaties spelen zich deels of geheel af in een digitale dimensie. Nu we elkaar niet mogen aanraken en niet mogen knuffelen kunnen we weer ontdekken hoe waardevol werkelijk fysiek contact is. Nabijheid en aanraking zijn van levensbelang. Soms ontdek je het wonder van iets pas wanneer je het even kwijt bent.

Darwin zei: niet de sterkste of de meest intelligente overleven, maar diegene die zich het beste kunnen aanpassen aan veranderingen. Dit is een moment om onze mee-verander-spieren weer eens flink te trainen. Ook kunnen we ontdekken dat onze acties invloed hebben op de mensen om ons heen. We zijn van elkaar afhankelijk. Het virus vraagt zorg voor elkaar en onszelf even iets ontzeggen om voor de zwakkeren zorg te dragen. The Survival of the Kindest!

Dus laten we geen schuldigen zoeken, geen complotten bedenken, maar de uitdagingen die op ons afkomen aangaan, met zoveel mogelijk medemenselijkheid en zorgzaamheid.

©️ Psycholoog F. Morelli, Italie”